Gårdshus Syltenäs

Gårdshus med 6 bäddar på östra Orust nära hav och fina stränder

Vi hyr ut det charmiga gårdshuset på Syltenäs Gård veckovis under sommarmånaderna. Huset är rymligt, välutrustat och fräscht, nära salta bad (400 m) beläget i den natursköna Halensdalen på östra Orust. Huset ligger i fritt och vackert, lantligt läge nära havet. Tomten är stor och barnvänlig och det finns trädgårdsmöbler och grill. Här finns något för alla. Vill du börja dagen med ett uppfriskande morgondopp, en härlig skogspromenad eller kanske bara stanna kvar och njuta av lugnet så finns alla förutsättningar. Många av våra gäster, såväl barn som vuxna, är mer än nöjda med den rekreation som finns alldeles intill, i form av mycket bad, sol och krabbfiske vid stranden, lek, spel och härliga grillkvällar i trädgården.

Utflyktsmål
Den svenska bohuskusten är en av av världens 10 vackraste platser att besöka, enligt CNN (mars 2013) läs mer om vad de skriver här, Svenska Dagbladet skriver detta Om du vill upptäcka mer av Orust och Västkusten så finns det många intressanta och roliga utflyktsmål inom räckhåll. Här nedan finns ett axplock beskrivna; fråga oss gärna om Du vill ha mer information.

Slussen
Slussen, som ligger några få kilometer från våra boenden, har en bakgrund som fiskesamhälle och badort för välbärgade stadsbor. Den genuina bebyggelsen finns kvar, och även idag bedrivs restaurang- och hotellverksamhet i det gamla pensionatet. Under sommaren brukar en rad välkända artister spela här, och den mysiga atmosfären gör att många återkommer år efter år. I Slussen finns även kiosk, en bra badplats för alla åldrar, och varje sommar arrangeras simskola och seglarskola.
www.slussenspensionat.se

Henån – centralorten på Orust
I Henån, ca 10 min med bil, finns så gott som all service du behöver; livsmedelsaffärer, apotek, vårdcentral, turistbyrå, bibliotek, bokhandel, systembolag, café, restauranger, pizzerior och olika butiker.

Göksäter – Orusts egna Ullared
Mitt på Orust ligger Göksäter, ett populärt utflyktsmål lämpat för alla plånböcker. Från början mest känt för sina prisvärda tyger, men har genom åren utökat sitt sortiment till det mesta vad gäller hem, hushåll, trädgård och bygg. Även skor, kläder och leksaker finns här. Har du inget du behöver handla kan du alltid slå dig ner på caféet, även det med humana priser.
www.goksater.se

Bohuslän – fiskelägen, hav och kala klippor
För dig som vill uppleva den saltstänkta bohuskusten med de karga klipporna, de pittoreska små fiskelägena och god mat med fisk och skaldjur finns här massor av utflyktsmål. Käringön, Gullholmen, Mollösund, Stocken, Klädesholmen, Åstol, Grundsund, Fiskebäckskil, Lysekil, Smögen, Kungshamn, Fjällbacka för att nämna några. Många av orterna har trevliga restauranger i olika prisnivåer med alla havets läckerheter.
Myckleby Hembygdsgård
På hembygdsgården i närheten kan du få veta mer om livet i trakten förr i tiden, med bondgårdar, båtbyggerier och hantverksarbete. Här ordnas det olika aktiviteter året runt, såsom hembygds– och traktordag, slåttergille, gökotta, kulturvandring och nationaldagsfirande.
www.hembygd.se/bohuslan/myckleby

Cykel
Under 2013 satsar turistorganisationen södra Bohuslän, där Orust, Tjörn och Stenungsund ingår, på att locka fler att uppleva vårt område från cykelsadeln.
Läs mer här

Golf
Tycker du om golf finns flera 18-hålsbanor att besöka på nära håll; bland andra Allmag, Morlanda, Lyckorna, Ingetorp och Gullbringa.

Kajakpaddling
Ta chansen och upplev vår vackra skärgård med havskajak. Det är något visst med att ljudlöst glida fram på vattnet mellan kobbar och skär och komma alldeles nära både branta klippväggar och grunda vikar. Det finns många mysiga plaster att göra strandhugg, bada och fika på. Uthyrning finns på flera ställen längs kusten.
www.flatokajak.com
www.orust-kajak.se

Båtturer
Om du inte vill ta dig fram för egen maskin finns det flera fina båtturer att följa med på längs kusten; t ex Byfjorden med både räkkryssningar och dagsturer till populära utflyktsmål i Bohusläns skärgård, eller varför inte en sälsafari?
www.bohuslan.com
www.bohuskryssningar.se

Dykning
Lysekil är ett välkänt eldorado för inbitna dykare och erbjuder även kurser och prova på-dyk för nybörjare.
www.oxygenediving.com

Nordens Ark
Nordens Ark vid Åbyfjorden i Bohuslän arbetar för att bevara hotade djurarter. I parken kan du få se vilda djur såsom snöleopard, järv och lodjur men även nordiska lantraser av kor, får och höns. Både barn och vuxna brukar uppskatta ett besök i parken.
www.nordensark.se

Havets Hus
I Lysekil finns Havets Hus, ett omtyckt utflyktsmål för såväl stora som små. Här finns stora havsakvarier med allt från sjöstjärnor till hajar och mycket att lära om den spännande världen under havsytan.
www.havetshus.lysekil.se

Liseberg
På en timme når du Göteborg och nöjesparken Liseberg, som knappast behöver någon närmare beskrivning!
www.liseberg.se

Syltenäs

Beskrivning

Boendeyta: 75 m2
Antal rum: 3 rum o kök
Antal bäddar: 6
Dusch: Ja
Vattentoalett: Ja
Kallt/varmt vatten: Ja
Tvättmaskin: Ja
Välutrustat kök: Ja
Kyl med frysfack: Ja
Diskmaskin: Nej
Micro: Ja
Elspis: Ja
Luftvärmepump: Ja
Kamin: Ja
TV: Ja
Mobiltäckning: Ja
Möblerad uteplats: Ja
Utegrill: Ja
Trädgård: Ja
Allergivänligt.
Husdjur: Ej tillåtna
Rökning: Ej tillåten
El, vatten och sophämtning ingår.

I närheten 
Affär: 1 km, Svanesund
Apotek: 1 km, Svanesund
Badplats: 1 km, Svanesund
Bank: 1 km, Svanesund
Busshållplats: 2 km
Cykeluthyrning: L-O Cykel
Golf: 10 km, Allmag
Hav: 300 m
Närmaste granne: 25 m
Restaurang: 1 km, Svanesund
Skog: 0 m
Strand: 300 m
Systembolag: 20 km, Henån
Vandringsled: Berga kulturstig

Pris
Högsäsong v 28-32:
6 900 kr/vecka

Mellansäsong v 26-27, 32-33:
5 900 kr/vecka

Övriga veckor:
4 900 kr/vecka

Bytesdag
Söndag