Svanesund

Svanesund ligger vid sundet mellan sydöstra sidan av Orust och Bohusläns fastland.

Där har vi en nyrenoverad, mysig stuga, på Ottestens väg i Skogslyckan, Svanesund. Stugan ligger högt, inbäddat i grönska och omgärdad av en stor, härlig gräsmatta. Tomten är 1 000 kvm stor och mycket barnvänlig. Skogslyckans omgivningar kännetecknas av vacker natur och bebyggelse med mycket promenadvägar och fina badplatser och badvikar. Området är mycket lugnt och skönt. Det är gångavstånd till livsmedelsaffär, bank, skola, frisör, busskommunikationer och restauranger.
Stugan är byggd 1969 och ombyggd/tillbyggd 2013 med helt nytt badrum och stort sovrum. Huset är vinterbonat och fullt utrustat med 5 bäddar i 2 sovrum. Det finns även en gäststuga på tomten med ytterligare 3 bäddplatser. Det finns grill och trädgårdsmöbler.
Vi hyr ut stugan veckovis under sommarmånaderna. Möjlighet finns även att hyra månadsvis. Kontakta oss för information och prisuppgift. Om du vill upptäcka mer av Orust och Västkusten så finns det många intressanta och roliga utflyktsmål inom räckhåll. Här nedan finns ett axplock beskrivna; fråga oss gärna om Du vill ha mer information.

Utflyktsmål
Svanesund är fantastiskt med härliga bad, cykelvägar och strövområden för promenad och motion. Den svenska bohuskusten är en av av världens 10 vackraste platser att besöka, enligt CNN (mars 2013) läs mer om vad de skriver här, tidningen Bohusläningen skriver detta, Svenska Dagbladet detta.

Motion
På badstanden i Svanesund kan man träna yoga/bodybalance på lördagar i juli med Svanesunds Gif. Det anordnas även simskola och seglarskola för barnen under sommaren.
Under resten av året finns tillgång till många olika träningsformer  allt ifrån gymnastik för de minsta till vuxenidrott av olika slag: spinning, gympa, BODYPUMP, yoga, fotboll, handboll, pingis, innebandy, ridning mm.

Vandringsled
Berga kulturstig

Henån – centralorten på Orust
I Henån, ca 20 min med bil, finns så gott som all service du behöver; livsmedelsaffärer, apotek, vårdcentral, turistbyrå, bibliotek, bokhandel, systembolag, café, restauranger, pizzerior och olika butiker.

Göksäter – Orusts egna Ullared
Mitt på Orust ligger Göksäter, ett populärt utflyktsmål lämpat för alla plånböcker. Från början mest känt för sina prisvärda tyger, men har genom åren utökat sitt sortiment till det mesta vad gäller hem, hushåll, trädgård och bygg. Även skor, kläder och leksaker finns här. Har du inget du behöver handla kan du alltid slå dig ner på caféet, även det med humana priser.
www.goksater.se

Båtturer
Om du inte vill ta dig fram för egen maskin finns det flera fina båtturer att följa med på längs kusten; t ex från Stillingsöns brygga med M/S Gustafsberg, eller Byfjorden med både räkkryssningar och dagsturer till populära utflyktsmål i Bohusläns skärgård, eller varför inte en sälsafari?
www.skargardsbatarna.com
www.bohuslan.com
www.bohuskryssningar.se

Slussen
Slussen, som ligger några få kilometer från våra boenden, har en bakgrund som fiskesamhälle och badort för välbärgade stadsbor. Den genuina bebyggelsen finns kvar, och även idag bedrivs restaurang- och hotellverksamhet i det gamla pensionatet. Under sommaren brukar en rad välkända artister spela här, och den mysiga atmosfären gör att många återkommer år efter år. I Slussen finns även kiosk, en bra badplats för alla åldrar, och varje sommar arrangeras simskola och seglarskola.
www.slussenspensionat.se

Bohuslän – fiskelägen, hav och kala klippor
För dig som vill uppleva den saltstänkta bohuskusten med de karga klipporna, de pittoreska små fiskelägena och god mat med fisk och skaldjur finns här massor av utflyktsmål. Käringön, Gullholmen, Mollösund, Stocken, Klädesholmen, Åstol, Grundsund, Fiskebäckskil, Lysekil, Smögen, Kungshamn, Fjällbacka för att nämna några. Många av orterna har trevliga restauranger i olika prisnivåer med alla havets läckerheter.

Myckleby Hembygdsgård
På hembygdsgården i närheten kan du få veta mer om livet i trakten förr i tiden, med bondgårdar, båtbyggerier och hantverksarbete. Här ordnas det olika aktiviteter året runt, såsom hembygds– och traktordag, slåttergille, gökotta, kulturvandring och nationaldagsfirande.
www.hembygd.se/bohuslan/myckleby

Cykel
Under 2013 satsar turistorganisationen södra Bohuslän, där Orust, Tjörn och Stenungsund ingår, på att locka fler att uppleva vårt område från cykelsadeln. Läs mer här

Golf
Tycker du om golf finns flera 18-hålsbanor att besöka på nära håll; bland andra Allmag, Morlanda, Lyckorna, Ingetorp och Gullbringa.

Nordens Ark
Nordens Ark vid Åbyfjorden i Bohuslän arbetar för att bevara hotade djurarter. I parken kan du få se vilda djur såsom snöleopard, järv och lodjur men även nordiska lantraser av kor, får och höns. Både barn och vuxna brukar uppskatta ett besök i parken.
www.nordensark.se

Havets Hus
I Lysekil finns Havets Hus, ett omtyckt utflyktsmål för såväl stora som små. Här finns stora havsakvarier med allt från sjöstjärnor till hajar och mycket att lära om den spännande världen under havsytan.
www.havetshus.lysekil.se

Dykning
Lysekil är ett välkänt eldorado för inbitna dykare och erbjuder även kurser och prova på-dyk för nybörjare.
www.oxygenediving.com

Liseberg
På en timme når du Göteborg och nöjesparken Liseberg, som knappast behöver någon närmare beskrivning!
www.liseberg.se

Svanesund

Kalendern laddas...

Boka här

Beskrivning

Boendeyta: 72 m2
Antal rum: 3 rum o kök
Antal bäddar: 5 + 3
Dusch: Ja
Vattentoalett: Ja
Kallt/varmt vatten: Ja
Tvättmaskin: Ja
Välutrustat kök: Ja
Kyl: Ja
Frys: Ja
Diskmaskin: Ja
Micro: Ja
Elspis: Ja
Luftvärme: Ja
Kamin: Ja
TV: Ja
Mobiltäckning: Ja
WiFi: Ja
Möblerad uteplats: Ja
Utegrill: Ja
Trädgård: Ja
Allergivänligt
Husdjur: Ej tillåtna
Rökning: Ej tillåten
El, vatten och sophämtning ingår

I närheten 
Affär: 1 km, Svanesund
Apotek: 1 km, Svanesund
Badplats: 300 m
Bank: 1 km
Busshållplats: 1 km
Golf: 10 km, Allmag
Närmaste granne: 50 m
Restaurang: 1 km, Svanesund
Skog: 0 m
Systembolag: 20 km, Henån

Pris 
Högsäsong v 28-32:
7 500 kr/vecka

Mellansäsong v 25-27, 33:
5 900 kr/vecka

Övriga veckor:
4 900 kr/vecka

Långtidshyra:
Efter överenskommelse

Gäststuga:
1 000 kr/vecka

Bytesdag
Söndag