Skala

Nyrenoverat hus med hög standard i lummig natur!

Detta hus är helt renoverat under 2019 och ligger mitt i ett öppet landskap med ängar och lundar. Men havet & en fin badplats är bara 5 minuters promenad bort.

– 6 bäddar av god kvalitet
– Ett underbart kök med 50-tals detaljer
– Bekväm bäddsoffa för två
– 5 minuters promenad till strand & klippor
– Stor tomt med utsikt över nejden
– Fiber

Här bor två familjer bekvämt. På entréplanet ligger det stora luftiga köket med helt nya snickerier & inredning inspirerade av 50-talet. I köket finns allt du behöver för en bekväm semester, inbyggd mikro & ugn, stor kyl & frys, en häll, stora arbetsytor & en köksö där alla kan samlas för att förbereda härliga sommar-middagar. Här finns också en matplats med ett utdragbart antikt matbord med kökssoffa och pinnstolar. En inbyggd bänk längs de vackra spröjsade fönstren inbjuder till en stunds vila – eller kanske avkoppling med en god bok. Detta kök är verkligen något utöver det vanliga.

På denna våning finns också ett vardagsrum i anslutning till det stora köket. Här finns TV, fåtölj och en stor soffa som kan bäddas ut för två personer. Från vardagsrummet kommer du ut på altanen med en betagande utsikt över äng & skog. På altanen finns ett matmöblemang, och härifrån kan du ta trappan ner till gräsmattan.

Ett sovrum med dubbelsäng & en walk in closet och ett helkaklat badrum med WC & dusch finns också på denna våning, samt en hall med gott om plats för skor & ytterkläder.

Utflyktsmål
Den svenska bohuskusten är en av av världens 10 vackraste platser att besöka, enligt CNN (mars 2013) läs mer om vad de skriver här, Svenska Dagbladet skriver detta Om du vill upptäcka mer av Orust och Västkusten så finns det många intressanta och roliga utflyktsmål inom räckhåll. Här nedan finns ett axplock beskrivna; fråga oss gärna om Du vill ha mer information.

Slussen
Slussen, som ligger några få kilometer från våra boenden, har en bakgrund som fiskesamhälle och badort för välbärgade stadsbor. Den genuina bebyggelsen finns kvar, och även idag bedrivs restaurang- och hotellverksamhet i det gamla pensionatet. Under sommaren brukar en rad välkända artister spela här, och den mysiga atmosfären gör att många återkommer år efter år. I Slussen finns även kiosk, en bra badplats för alla åldrar, och varje sommar arrangeras simskola och seglarskola.
www.slussenspensionat.se

Henån – centralorten på Orust
I Henån, ca 10 min med bil, finns så gott som all service du behöver; livsmedelsaffärer, apotek, vårdcentral, turistbyrå, bibliotek, bokhandel, systembolag, café, restauranger, pizzerior och olika butiker.

Göksäter – Orusts egna Ullared
Mitt på Orust ligger Göksäter, ett populärt utflyktsmål lämpat för alla plånböcker. Från början mest känt för sina prisvärda tyger, men har genom åren utökat sitt sortiment till det mesta vad gäller hem, hushåll, trädgård och bygg. Även skor, kläder och leksaker finns här. Har du inget du behöver handla kan du alltid slå dig ner på caféet, även det med humana priser.
www.goksater.se

Bohuslän – fiskelägen, hav och kala klippor
För dig som vill uppleva den saltstänkta bohuskusten med de karga klipporna, de pittoreska små fiskelägena och god mat med fisk och skaldjur finns här massor av utflyktsmål. Käringön, Gullholmen, Mollösund, Stocken, Klädesholmen, Åstol, Grundsund, Fiskebäckskil, Lysekil, Smögen, Kungshamn, Fjällbacka för att nämna några. Många av orterna har trevliga restauranger i olika prisnivåer med alla havets läckerheter.
Myckleby Hembygdsgård
På hembygdsgården i närheten kan du få veta mer om livet i trakten förr i tiden, med bondgårdar, båtbyggerier och hantverksarbete. Här ordnas det olika aktiviteter året runt, såsom hembygds– och traktordag, slåttergille, gökotta, kulturvandring och nationaldagsfirande.
www.hembygd.se/bohuslan/myckleby

Cykel
Under 2013 satsar turistorganisationen södra Bohuslän, där Orust, Tjörn och Stenungsund ingår, på att locka fler att uppleva vårt område från cykelsadeln.
Läs mer här

Golf
Tycker du om golf finns flera 18-hålsbanor att besöka på nära håll; bland andra Allmag, Morlanda, Lyckorna, Ingetorp och Gullbringa.

Kajakpaddling
Ta chansen och upplev vår vackra skärgård med havskajak. Det är något visst med att ljudlöst glida fram på vattnet mellan kobbar och skär och komma alldeles nära både branta klippväggar och grunda vikar. Det finns många mysiga plaster att göra strandhugg, bada och fika på. Uthyrning finns på flera ställen längs kusten.
www.flatokajak.com
www.orust-kajak.se

Båtturer
Om du inte vill ta dig fram för egen maskin finns det flera fina båtturer att följa med på längs kusten; t ex Byfjorden med både räkkryssningar och dagsturer till populära utflyktsmål i Bohusläns skärgård, eller varför inte en sälsafari?
www.bohuslan.com
www.bohuskryssningar.se

Dykning
Lysekil är ett välkänt eldorado för inbitna dykare och erbjuder även kurser och prova på-dyk för nybörjare.
www.oxygenediving.com

Nordens Ark
Nordens Ark vid Åbyfjorden i Bohuslän arbetar för att bevara hotade djurarter. I parken kan du få se vilda djur såsom snöleopard, järv och lodjur men även nordiska lantraser av kor, får och höns. Både barn och vuxna brukar uppskatta ett besök i parken.
www.nordensark.se

Havets Hus
I Lysekil finns Havets Hus, ett omtyckt utflyktsmål för såväl stora som små. Här finns stora havsakvarier med allt från sjöstjärnor till hajar och mycket att lära om den spännande världen under havsytan.
www.havetshus.lysekil.se

Liseberg
På en timme når du Göteborg och nöjesparken Liseberg, som knappast behöver någon närmare beskrivning!
www.liseberg.se

Beskrivning

Boendeyta: 120 m2
Antal rum: 4 rum o kök
Antal bäddar: 6+2
Dusch: Ja
Vattentoalett: Ja
Kallt/varmt vatten: Ja
Tvättmaskin: Ja
Välutrustat kök: Ja
Kyl med frysfack: Ja
Diskmaskin: Ja
Micro: Ja
Elspis: Ja
Luftvärmepump: Ja
Kamin: Ja
TV: Ja, baskanaler
Mobiltäckning: Ja
Bredband/Wifi: Ja, fiber
Möblerad uteplats: Ja
Utegrill: Ja
Trädgård: Ja
Allergivänligt.
Husdjur: Ej tillåtna
Rökning: Ej tillåten
El, vatten och sophämtning ingår.

I närheten 
Affär: 8 km, Stillingsön
Apotek: 10 km, Henån
Badplats: 5-7 minuters promenad
Bank: 12 km, Svanesund
Busshållplats: 300 m
Golf: 8 km, Allmag
Hav: 300 m
Närmaste granne: 25 m
Restaurang: 2,5 km, Slussens pensionat
Skog: 0 m
Strand: 300 m
Systembolag: 10 km, Henån

Pris
Detta hus är också tillgängligt för helger, veckor eller långtidsuthyrning från september. Kontakta oss för priser.

v 28-32:
12 900 kr/vecka

Mellansäsong v 33-34:
10 900 kr/vecka

Övriga veckor:
8 990 kr/vecka

Bytesdag
Söndag